Clementine Luder Vrije atelier voor beeldende vorming

 Lijsterbesstraat
 Zaandam
 atelier@clementineluder.nl
 Tel: 06 - 123 13 102

 Profiel
 Werkstukken
 Exposities
 Workshops
 Linken


Profiel


Werkstukken

 Welkom in het atelier waar mensen de gelegenheid krijgen om elkaar te ontmoeten en tegelijkertijd creatief bezig te zijn.


Mijn hart ligt bij het ontwikkelen van creatieve processen en het begeleiden van kinderen en volwassenen in hun vaardigheden. Het is fantastisch als je een schilderij of een beeld hebt gemaakt maar de weg er naar toe is nog interessanter en mooier. Je komt absoluut obstakels tegen of je komt vast te zitten maar als je daar door heen komt; dat geeft een geweldig gevoel.

Naarmate je ervaring vordert des te gemakkelijker wordt het voor je. Dat heet doorzettingsvermogen en dat is een groot cadeau. Maar het hoeft niet allemaal zo ingewikkeld. Het is al fijn om niet in je hoofd te blijven zitten maar ontspannen met je hart en handen aan het werk te zijn.

In 2001 heb ik de 'Academie voor de Beeldende Kunsten' in Amsterdam afgemaakt. Dat was toen van de EFA die de 2de graads lerarenopleiding verzorgde.
Ik ben handvaardigheid-, CKV- en teken leraar geweest op de 'Technische School' in Hoorn. En toen ik mijn eigen kinderen kreeg heb ik twee jaar een eigen atelier gehad in de Parkstraat in Zaandam bij 'Stichting Studio'. Daar heb ik kinderen en volwassen begeleid die kwamen beeldhouwen en schilderen. Ik heb cursussen gevolgd bij de kunstzinnige therapeuten academie 'De Wervel' in Zeist. Nu ben ik met de 'Academie voor Ouders' in Driebergen bezig waar de 'Vrije School' centraal staat.

Nu is mijn atelier klaar achter mijn huis in de Lijsterbesstraat, en mensen zijn welkom om te komen schilderen of beeldhouwen. Op afspraak is het mogelijk om ruimte en begeleiding in te huren en aan de slag te gaan.
Er kunnen drie mensen per keer in het atelier dus de eventuele groepen zijn klein.

De opzet is dat men ontwerpt wat hij/zij gaat maken door op zoek te gaan naar voorbeelden en inspiratie. Daarna gaat men aan het werk en ontwikkeld zijn werk naarmate de tijd vordert. Ik help daarbij als daar om gevraagd wordt. Kijk op de pagina wat allemaal mogelijk is. En kom eventueel een proefles nemen om te kijken of het iets voor je is.